CE ESTE NOVOFERTIL?

CE ESTE NOVOFERTIL Novofertil® – supliment alimentar funcțional care conține un complex unic de 13 ingrediente active ca și componente. Formula Novofertil® a fost dezvoltată în UE bazându-se pe ultimele cercetări științifice în andrologie și patologie sexuală. Producția acestuia a început în același an în Italia pe cel mai avansat laborator Salix. Formula Novofertil® include un complex unic de substanțe bioactive, vitamine, micronutrienți și aminoacizi esențiali pentru ca bărbații să aibă un proces bun de spermatogeneză. Datorită compoziției sale unice, Novofertil îmbunătățește numărul de spermatozoizi, volumul ejaculării, numărul total de spermatozoizi motili și numărul normal de spermatozoizi în formă normală (morfologie). Spermatogeneza este un proces complex și multicomponent, care durează mai mult de 2 luni, proces ce poate fi foarte ușor afectat de impactul negativ. Lipsa de aminoacizi, micronutrienți, coenzime și alte substanțe biologice importante biologic, împreună cu stresul oxidativ duce la eșecul acestui proces complex. Combinația de 13 ingrediente active, care sunt cunoscute în mod obișnuit pentru a îmbunătăți calitatea spermatozoizilor, dă un efect sinergic și este mai eficientă decât utilizarea acestor componente  separat. Acestea sunt motivele cheie pentru a lua Novofertil și pentru a menține funcția sexuală a bărbaților sănătoși.  

CAUZELE INFERTILITĂȚII

CAUZELE INFERTILITĂȚII

Cauzele infertilității feminine pot fi următoarele:

Factorul tubal. Impasabilitatea sau absența uterinului (trompele uterine) unde ovulul feminin se întâlnește cu spermatozoizii masculini. În secțiunile distale ale tuburilor uterine ovulul se întâlnește cu spermatozoid. În secțiunile distale ale tuburilor uterine are loc întâlnirea și confluența spermatozoizilor cu ovulul, adică fecundația și, ca urmare, formarea embrionului. Embrionul se deplasează de-a lungul tubului către cavitatea uterină datorită contracției peretelui muscular. De regulă, impasibilitatea tubului uterin este rezultatul unui blocaj datorat inflamației tubului (salpingită). În unele cazuri, acest lucru poate fi rezultatul sterilizării feminine (legarea sau secțiunea tuburilor uterine). Absența tuburilor uterine se observă după îndepărtarea tubului chirurgical, de exemplu, din cauza sarcinii extra-uterine sau a piosalpingitei).
Factorul peritoneal. Micile comisuri ale bazinului sunt rezultatul operațiilor, proceselor inflamatorii și endometriozei. Comisioanele închid ovarul sau sunt plasate între tub și ovar, împiedicând astfel trecerea ovulelor în tub. Despre combinația factorilor tubulari și peritoneali se vorbește despre infertilitate tubular-peritoneală.
1. Factorul endocrin. Tulburările hormonale pot fi o consecință a patologiei ovarului (epuizarea lor, sindromul ovarului polichistic etc.) și patologiei altor endocrine (hipotalamus, suprarenale, glandei tiroide) și organelor non-endocrine (ficat, rinichi, etc.). Infertilitatea endocrină poate fi cauzată de tulburările metabolice, stresul psihic, etc. Oricare ar fi cauza infertilității endocrine, momentul cheie este întotdeauna descompunerea mecanismului de ovulație (anovulare).

Factorul uterului. Patologie sau absența uterului, un organ pentru implantarea embrionului și nașterea copilului. Patologia uterului poate fi consangvinizată (sept intrauterus, uter bifid, uter dublu, etc.) și obținută ca urmare a cicatricelor postoperatorii, miomului, endometritei, adenomiozei, polipozei, hiperplaziei endometrului, etc.
Endometriozei. Această boală se manifestă în difuzarea țesutului endometrial dincolo de granițele sale. În comisioanele care apar în zona endometrială apar infecții tuboperitoneale.
Factor imunologic. În acest caz, infertilitatea feminină este legată de prezența anticorpilor la spermatozoizi (anticorpi antispermici).
Factorul genetic. Patologia cromozomială poate duce la sterilitatea feminină.
Factorul psihologic. Această infertilitate este considerată a fi un rezultat al non-voinței feminine conștiente sau inconștiente de a avea un copil. Uneori poate fi o teama de sarcină și de livrare și , uneori , refuzul de a avea un copil dintr – un anumit om, schimbarea aspectului din cauza sarcinii, etc În
cazul în care o femeie are probleme cu conceptia si sarcina, ea trebuie să se întâlnească cu ginecologii-reproductologists care poate evalua cauza infertilității și să îi administreze un tratament adecvat. Trebuie amintit faptul că factorul de infertilitate masculină joacă un rol esențial în debutul sarcinii. Prin urmare, bărbații ar trebui să fie examinați de medicul urolog-androlog. Este de dorit ca cuplul să fie examinat de specialiști de sex masculin și feminin pentru a evalua tactica generală de tratament.

Cauzele infertilității masculine:

Anomalii anatomo-fiziologice ale funcției sexuale: perturbarea structurii anatomice a organelor sexuale masculine (hipospadie, adică deschiderea anormală a uretrei care nu permite emisia de spermă în vaginul feminin). Anomalii de erecție: disfuncție erectilă, impotență. Anomalii ale ejaculării: lipsa ejaculării, ejacularea retrogradă care apare din cauza inervațiilor afectate ale organelor urogenitale, a aportului de medicamente postoperatorii post-operaționale etc.
Factorul obstructiv: impasibilitatea sau lipsa de dezvoltare a canalelor de spermatozoizacitate. Impasabilitatea este cauzată mai frecvent de procesele inflamatorii la nivelul tractului sexual masculin și uneori este un rezultat al secretului gros acumulat (la mucoviscidoză sau fibrocitoză a bolii genetice) sau a unui tratament post-chirurgical, cum ar fi excizia canalelor deferente (vasectomie) în scop de contracepție. .
Factorul endocrin. Tulburările endocrine (hipogonadism hiper- și hipogonadotrop, hiperprolactinemie, etc.) pot duce la tulburări de spermatogeneză.
Factorul secretor. Leziuni ale epiteliului spermatogen, de exemplu, ca urmare a iradierii, chimioterapiei, impactului substanțelor toxice sau temperaturilor ridicate, infecției, traumatismelor scrotului, hidrocelului, varicocelului, etc. Ca urmare a acestor impacturi, producția de spermatozoizi în testicule este încetată. sau a scăzut. Acesta poate fi un proces ireversibil.
Factorul genetic. Defecțiuni cromozomiale care duc la încetarea spermatogenezei.
Factor inflamator. Inflamarea organelor de reproducere transmise sexual.
Factor imunologic. Formarea anticorpilor autoimuni împotriva spermatozoizilor.

 

PREZENTARE GENERALĂ A STUDIILOR

PREZENTARE GENERALĂ A STUDIILOR

DINAMICA PARAMETRILOR SPERM ÎN TRATAMENTUL

INFERTILITATE IDEOPATICĂ PENTRU BĂRBAȚI CU NOVOFERTIL

MI Boyko, IS Chornokulskyi, ON Boyko, Ballara Giovanni, Ye.V.
Instituția științifică de stat Zarubin „Centrul științific și practic de
medicină preventivă și clinică” al Administrației de Stat, Ucraina
OO Bogomolets Universitatea Medicală Națională, Ucraina
ASL din provincia Novara, Italia
Clinica Androcenter, Ucraina
Jurnalul „Aspecte medicale ale sănătății omului”, volum 3 (22), 2016

Rezumat
Până la 75% din cazurile de infertilitate masculină au o etiologie stabilită și dovedită științific. Rolul stresului oxidativ care duce la întreruperea integrității nucleului ADN și a motilității spermei, ca explicație a cauzelor infertilității masculine. Acest articol evaluează eficacitatea clinică a terapiei antioxidante și metabolice cu „Novofertil®”. Rezultatele arată o îmbunătățire semnificativă a parametrilor spermei și a potențialului de fertilitate al bărbaților.

Obiectivul
studiului Studiul modelului dinamic al parametrilor analizei spermatozoizilor în tratamentul infertilității masculine idiopatice cu produsul Novofertil®.

Materiale și metodă
Selectarea materialului de încercare.
În implementarea acestui studiu, analiza a fost efectuată pe probe de spermă a unui număr de 62 de bărbați care au solicitat sfaturi medicale din cauza infertilității la Centrul Științific și Practic de Medicină Preventivă și Clinică, care este locul clinic al Departamentului de Urologie din OO Bogomolets Universitatea Națională de Medicină (Ucraina), „Clinica Androcenter (Ucraina) și spitalul orașului Novara (Italia). Toți pacienții aveau vârsta reproductivă (26 până la 38 de ani) cu antecedente de infertilitate în cuplu pentru ≥1 an. Pacienții în perioada de 12 săptămâni au primit medicamentul Novofertil® (Salix, Italia), 1 capsulă de două ori pe zi.

concluzii

  1. Terapia cu un complex de antioxidanți și metaboliți ai produsului Novofertil ®duce la îmbunătățirea parametrilor cantitativi (creșterea concentrației de spermă cu mai mult de două ori) și calitativă (aproximativ o treime a creșterii progresive și a indicatorilor morfologiei normale).
  2. Cursul minim de tratament al produsului Novofertyl ®este de 3 luni care acoperă ciclul complet al spermatogenezei, produce o îmbunătățire semnificativă statistic a indicatorilor de fertilitate masculină și contribuie probabil la debutul sarcinii la partenerii de sex feminin ai pacienților. În absența efectului clinic, tratamentul trebuie continuat.
  3. Terapia cu Novofertil ®este recomandată pacienților cu infertilitate idiopatică, niveluri ridicate de fragmentare a ADN-ului, oligo-, asteno- și teratozoospermie sau în combinație cu condițiile de mai sus, precum și în pregătirea ciclurilor ART ca monoterapie și în combinație cu alte agenți care îmbunătățesc potențialul de fertilitate masculină.

PROBLEME DE INFERTILITATE ALEDOOPATICĂ PENTRU BĂRBAȚI

Gorpinchenko І.І., Nurіmanov KR, Poroshina TV, Savchenko VS, Drannik GM
Institutul de urologie al Academiei Naționale de Științe Medicale din Ucraina
SĂNĂTATEA OMULUI, Revistă științifico-practică ucraineană
mai 2016, volumul 1 (56), p. 133-137

Obiectiv
Evaluarea asocierii semenului, indicilor citokinelor TNF-α și TGF-β1, precum și proprietățile antioxidante ale ejaculării în infertilitatea idiopatică masculină, precum și dinamica fertilității sub influența agenților antioxidanți.

Materiale și metode
Au fost incluse în studiu treizeci și doi de bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, cu infertilitate idiopatică. Dinamica parametrilor spermatozoizilor (incluzând proprietățile sale antioxidante – test NBT) și citocinelor ejaculate (TNF-α, TGF-β1) sub influența Novofertil (1 capsule de 2 ori / zi) administrate timp de 6 luni a fost studiată.

Rezultate
Datele obținute au relevat o creștere semnificativă statistic (p <0.05) a motilității spermei și a numărului de spermatozoizi vii. Au fost stabilite asociații semnificative statistic între indicii de test NBT și motilitatea spermatozoizilor, indicii de test NBT și numărul de spermatozoizi vii. Nu s-au găsit abateri imunologice în dinamică.

Concluzie
Agenții antioxidanți și-au dovedit eficacitatea în tratamentul idiopatic al infertilității masculine.

ROLUL DEFICIENȚEI DE VITAMINĂ D ÎN FERTILITATEA OMULUI

  1. Waud, S. Bocca
    The Jones Institute for Reproductive Medicine, Eastern Virginia Medical School, Norfolk, VA, USA
    Fertility and Sterility
    February februarie 2015, Volumul 103, Numărul 2, Supliment, Pagina e39

Fundal
Deficitul de vitamina D este asociat cu sănătatea suboptimală. Datele din Studiul Național de Sănătate și Nutriție din 2001-2004 au arătat că aproape 75% dintre americani au insuficiență de vitamina D. Pe lângă menținerea sănătății oaselor, vitamina D are și un rol în diferențierea celulelor și în inhibarea creșterii celulare. Studiile asupra tractului reproducător masculin uman au evidențiat prezența receptorului de vitamina D sugerând că vitamina D este importantă pentru spermatogeneză. Puține studii clinice publicate până în prezent abordează posibila asociere între deficiența de vitamina D și infertilitatea masculină.

MICRONUTRIENȚII ADUCAȚI ESTE ASOCIAȚI CU CALITATEA ADN-ului SPERM ÎNFUNCȚIONAT LA BĂRAȚI

Thomas E. Schmid, doctorat, Brenda Eskenazi, doctorat, Francesco Marchetti, doctorat, Suzanne Young, MPH, Rosana H. Weldon, doctorat, Adolf Baumgartner, doctorat, Diana Anderson, doctorat, Andrew J. Wyrobek, doctorat.
Fertilitate și sterilitate
noiembrie 2012, volumul 98, numărul 5, paginile 1130–1137.e1

Obiectiv
Cercetarea dacă factorii de stil de viață, cum ar fi aportul alimentar crescut de micronutrienți reduc riscurile de deteriorare a ADN-ului din spermă și dacă bărbații în vârstă beneficiază mai mult decât bărbații mai tineri.
Proiectarea
studiului în secțiune transversală cu sarcini egalizate pe grupe de vârstă.
Înființare
laborator național și universitate.
Pacient (i)
Grup neclinic de bărbați care nu fumează în vârstă de 22–80 ani (n = 80) care nu au raportat probleme de fertilitate.
Măsuri (măsuri) principale ale rezultatului
Deteriorarea ADN-ului spermatozoid măsurat prin electroforeza ADN alcalină și neutră (adică, testul Cometului spermei).
Rezultat (e)
Sociodemografia, expunerile profesionale, istoriile medicale și reproductive și obiceiurile de viață au fost determinate prin chestionar. Aportul zilnic mediu și supliment de dietă de micronutrienți (vitamina C, vitamina E, b-caroten, zinc și folat) a fost determinat folosind chestionarul de frecvență alimentară modificată cu 100 de itemi (FFQ). Bărbații cu cel mai mare aport de vitamina C au avut cu aproximativ 16% mai puține daune ADN-ului (spermă alcalină), decât bărbații cu cel mai scăzut aport, cu descoperiri similare pentru vitamina E, folat și zinc (dar nu β-caroten). Bărbații mai în vârstă (> 44 de ani) cu cel mai mare aport de vitamina C au avut aproximativ 20% mai puține daune ADN-ului din spermă în comparație cu bărbații în vârstă cu cel mai scăzut aport, cu descoperiri similare pentru vitamina E și zinc. Bărbații mai în vârstă cu cel mai mare aport de acești micronutrienți au arătat niveluri de deteriorare a spermatozoizilor care erau similare cu cele ale bărbaților mai tineri. Cu toate acestea, bărbații mai tineri (<44 de ani) nu au beneficiat de aporturile mai mari de micronutrienți examinați.
Concluzie (
bărbații ) Bărbații cu un aport alimentar și suplimentar suplimentar de anumiți micronutrienți și antioxidanți (vitamina C, vitamina E și folat) pot produce spermă cu o afectare mai mică a ADN-ului, în special în rândul bărbaților în vârstă. Acest lucru ridică întrebarea mai largă a modului în care factorii de stil de viață, inclusiv aportul mai mare de antioxidanți și micronutrienți, pot proteja somatic, precum și celulele germinale împotriva afectării genomice asociate vârstei.

SELENIUM ÎN SĂNĂTATE REPRODUCTIVĂ
Hiten D. Mistry, doctorat, Fiona Broughton Pipkin, DPhil, FRCOG ad eundem, Christopher WG Redman, MD, FCRP, FRCOG, Lucilla Poston, PhD, FRCOG ad eundem
American Journal of Obstetrics Gynecology
ianuarie 2012, Volumul 206, Numărul 1, paginile 21-30

Seleniul este un oligoelement esențial de importanță pentru biologia și sănătatea umană. Dovada din ce în ce mai mare sugerează că acest mineral joacă un rol important în creșterea normală și reproducerea la animale și oameni, iar suplimentarea cu seleniu este acum recomandată ca parte a politicii de sănătate publică în zonele geografice cu deficiență severă de seleniu în sol. Această revizuire abordează funcțiile biologice ale seleniului urmată de o revizuire detaliată a asociațiilor dintre starea seleniului și sănătatea reproducerii. În multe țări, aportul dietetic de seleniu scade sub aporturile de nutrienți recomandate și este inadecvat pentru a susține expresia maximă a selenoenzimelor. Numeroase rapoarte implică deficiență de seleniu în mai multe complicații de reproducere și obstetrică, inclusiv infertilitate masculină și feminină, avort spontan, preeclampsie, restricție de creștere fetală,

Îmbunătățirea calității SPERMULUI DUPĂ SUPLIMENTAREA MICRONUTRIENTELOR
Martin Imhof, Jakob Lackner, Markus Lipovac, Peter Chedraui, Claus Riedl
European e-Journal of Clinical Nutrition and Metabolism
februarie 2012, volumul 7, numărul 1, paginile e50 – e53

rezumat

Istoric și obiective
Aproape 50% din infertilitatea masculină este idiopatică și până în prezent nu există încă o terapie dovedită. Am evaluat efectul unei nutraceutice fără rețetă care conține opt micronutrienți asupra calității spermatozoizilor la bărbații cu sub-fertilitate idiopatică.

Metode
Acest studiu pilot comparativ deschis a fost realizat la Centrul de Fertilitate IMI, Viena, Austria. Un total de 132 de bărbați sub-fertili (grup de tratament activ) au fost invitați să participe și să ia două capsule zilnice ale compusului activ pentru o perioadă de trei luni, între prima analiză de spermă. Fiecare capsulă conținea L-carnitină, L-arginină, zinc, vitamina E, glutation, seleniu, coenzima Q10 și acid folic. Bărbații sub-fertili care nu au primit tratament activ au servit drept controale (n = 73). Principala măsură a rezultatului a fost analiza standardizată a materialului seminal.

Rezultate
Toți parametrii evaluați prin analiza materialului seminal au crescut semnificativ după 3 luni de tratament cu compusul activ. Volumul ejaculator median, densitatea celulelor de spermă, motilitatea spermatozoizilor (progresivă și totală) și rata normală de morfologie au crescut cu 33,3%, 215,5%, 83,1%, 36,4% și, respectiv, 23,0%. Aceste creșteri au fost semnificativ mai mari decât cele observate în rândul controalelor. În grupul de tratament activ nu au fost întâlnite reacții adverse și au fost raportate un număr de 34 de sarcini după 6 luni de urmărire, în timp ce 11 au fost raportate în grupul de control.

Concluzie
Analiza semenului s-a îmbunătățit semnificativ la bărbații sub-fertili după tratamentul cu un compus micronutrient activ, ceea ce a dus la sarcini fără efecte adverse.

LOLUL FOLAT ÎN PLASMA SEMINALĂ ESTE ASOCIATĂ CU DANĂRILE ADN-ului SPERM ÎNVĂȚĂTOARE
Jolanda C. Boxmeer, MD, Marij Smit, MD, Elaine Utomo, MD, Johannes C. Romijn, Ph.D., Marinus JC Eijkemans, Ph.D., Jan Lindemans , Doctorat, Joop SE Laven, doctorat, Nick S. Macklon, doctorat, Eric AP Steegers, doctorat, Regine PM Steegers-Theunissen, doctorat.
Fertilitate și sterilitate
august 2009, volumul 92, numărul 2, paginile 548–556

Obiectiv
Determinarea asocierilor dintre starea vitaminei B, homocisteina (tHcy), parametrii de spermă și leziunile ADN-ului spermei.

Proiectare
Studiu observațional.

Stabilirea
unei clinici de fertilitate de trimitere terțiară.

Pacient (i)
Doi sute cincizeci și unu de bărbați de cupluri supuse fertilizării in vitro (FIV) sau tratament cu injecție de spermă intracitoplasmatică (ICSI), cu subgrupuri de bărbați fertili (n = 70) și bărbați subfertili (n = 63) definiți în funcție de concentrația de spermă și fertilitate dovedită.

Măsurile (
măsurile) principale ale rezultatului Indicele de fragmentare a ADN-ului (DFI) ca marker al deteriorarii ADN-ului din spermă determinat folosind testul structurii cromatinei din spermă (SCSA) și parametrii semenului evaluați în conformitate cu criteriile Organizației Mondiale a Sănătății; concentrații de hcy, folat, cobalamină și piridoxină determinate în plasma seminală și sânge.

Rezultate
În grupul total de bărbați fertili și subfertili, toți biomarkerii din sânge au fost corelați semnificativ statistic cu cei din plasma seminală. Nu a fost găsită nicio corelație între biomarkerii din sânge și parametrii materialului seminal. În plasma seminală, atât tHcy cât și cobalamina s-au corelat pozitiv cu numărul de spermatozoizi. Folatul, cobalamina și piridoxina au fost invers corelate cu volumul ejaculat. La bărbații fertili, folatul plasmatic seminal a arătat o corelație inversă cu indicele de fragmentare a ADN-ului.

Concluzii (
studiile ) Studiul nostru subliniază importanța statutului de vitamina B în spermatogeneză la om. Am constatat că o concentrație scăzută de folat în plasma seminală a unui subgrup de bărbați fertili a fost asociată cu niveluri crescute de deteriorare a ADN-ului din spermă. Acest lucru poate sugera că concentrații scăzute de folate în microambientul spermatozoizilor pot fi dăunătoare pentru stabilitatea ADN-ului. Concentrații mari de deteriorare a ADN-ului din spermă sunt asociate cu motilitatea și morfologia slabă a celulelor spermatozoizilor.

NIVELE ÎN seminale PLASMA ZINC sunt asociate cu SPERMEI CALITATE ÎN Fertile si infertile MEN
Abasalt Hosseinzadeh Colagar EISA Tahmasbpour Marzony, Mohammad Javad Chaichi
Nutrition Research
februarie 2009, Volume 29, Issue 2, Pagini 82-88

Abstract
Zincul are proprietăți antioxidante și joacă un rol important în epurarea speciilor reactive de oxigen. Am ipotezat că, în absența Zn, există posibilitatea unei daune oxidative crescute care ar contribui la o calitate slabă a spermatozoizilor. Prin urmare, măsurarea Zn seminală în plasma seminală a bărbaților cu antecedente de subfertilitate sau infertilitate idiopatică este necesară și poate fi de ajutor în evaluarea fertilității. Obiectivul principal al studiului a fost evaluarea relației dintre nivelurile de Zn din plasma seminală și calitatea spermatozoizilor la bărbații fertili și infertili. Probele de semeni au fost furnizate de fertili (fumător [n = 17], nefumători [n = 19]) și bărbați infertili (fumător [n = 15], nefumător [n = 21]). După analiza materialului seminal, concentrații de Zn, Mg, Ca, Na, și K în plasma seminală a tuturor grupurilor au fost determinate prin spectroscopie de absorbție atomică. Concentrațiile de element în plasma seminală a tuturor grupurilor au fost de ordinul Na> K> Ca> Zn> Mg. Subiecții fertili, fumători sau nu, au demonstrat niveluri semnificativ mai mari de Zn seminal decât orice grup infertil (P <.001). S-a observat o tendință pentru un nivel mai scăzut de Zn în plasma seminală a fumătorilor, comparativ cu nefumătorii. Seminal Zn la masculii fertili și infertili (fumători sau nefumători) s-au corelat semnificativ cu numărul de spermatozoizi (P <.01) și morfologia normală a spermei (P <.001). A fost o corelație semnificativ pozitivă între Zinalul seminal și nivelurile de Ca (P <.01) și K (P <.01) la toate exemplarele. În concluzie, alimentația slabă a Zn poate fi un factor de risc important pentru calitatea scăzută a spermatozoizilor și a infertilității masculine idiopate. Concentrațiile de element în plasma seminală a tuturor grupurilor au fost de ordinul Na> K> Ca> Zn> Mg. Subiecții fertili, fumători sau nu, au demonstrat niveluri semnificativ mai mari de Zn seminal decât orice grup infertil (P <.001). S-a observat o tendință pentru un nivel mai scăzut de Zn în plasma seminală a fumătorilor, comparativ cu nefumătorii. Seminal Zn la masculii fertili și infertili (fumători sau nefumători) s-au corelat semnificativ cu numărul de spermatozoizi (P <.01) și morfologia normală a spermei (P <.001). A fost o corelație semnificativ pozitivă între Zinalul seminal și nivelurile de Ca (P <.01) și K (P <.01) la toate exemplarele. În concluzie, alimentația slabă a Zn poate fi un factor de risc important pentru calitatea scăzută a spermatozoizilor și a infertilității masculine idiopate. Concentrațiile de element în plasma seminală a tuturor grupurilor au fost de ordinul Na> K> Ca> Zn> Mg. Subiecții fertili, fumători sau nu, au demonstrat niveluri semnificativ mai mari de Zn seminal decât orice grup infertil (P <.001). S-a observat o tendință pentru un nivel mai scăzut de Zn în plasma seminală a fumătorilor, comparativ cu nefumătorii. Seminal Zn la masculii fertili și infertili (fumători sau nefumători) s-au corelat semnificativ cu numărul de spermatozoizi (P <.01) și morfologia normală a spermei (P <.001). A fost o corelație semnificativ pozitivă între Zinalul seminal și nivelurile de Ca (P <.01) și K (P <.01) la toate exemplarele. În concluzie, alimentația slabă a Zn poate fi un factor de risc important pentru calitatea scăzută a spermatozoizilor și a infertilității masculine idiopatice. Subiecții fertili, fumători sau nu, au demonstrat niveluri semnificativ mai mari de Zn seminal decât orice grup infertil (P <.001). S-a observat o tendință pentru un nivel mai scăzut de Zn în plasma seminală a fumătorilor, comparativ cu nefumătorii. Seminal Zn la masculii fertili și infertili (fumători sau nefumători) s-au corelat semnificativ cu numărul de spermatozoizi (P <.01) și morfologia normală a spermei (P <.001). A fost o corelație semnificativ pozitivă între Zinalul seminal și nivelurile de Ca (P <.01) și K (P <.01) la toate exemplarele. În concluzie, alimentația slabă a Zn poate fi un factor de risc important pentru calitatea scăzută a spermatozoizilor și a infertilității masculine idiopatice. Subiecții fertili, fumători sau nu, au demonstrat niveluri semnificativ mai mari de Zn seminal decât orice grup infertil (P <.001). S-a observat o tendință pentru un nivel mai scăzut de Zn în plasma seminală a fumătorilor, comparativ cu nefumătorii. Seminal Zn la masculii fertili și infertili (fumători sau nefumători) s-au corelat semnificativ cu numărul de spermatozoizi (P <.01) și morfologia normală a spermei (P <.001). A fost o corelație semnificativ pozitivă între Zinalul seminal și nivelurile de Ca (P <.01) și K (P <.01) la toate exemplarele. În concluzie, alimentația slabă a Zn poate fi un factor de risc important pentru calitatea scăzută a spermatozoizilor și a infertilității masculine idiopatice. Seminal Zn la masculii fertili și infertili (fumători sau nefumători) s-au corelat semnificativ cu numărul de spermatozoizi (P <.01) și morfologia normală a spermei (P <.001). A fost o corelație semnificativ pozitivă între Zinalul seminal și nivelurile de Ca (P <.01) și K (P <.01) la toate exemplarele. În concluzie, alimentația slabă a Zn poate fi un factor de risc important pentru calitatea scăzută a spermatozoizilor și a infertilității masculine idiopatice. Seminal Zn la masculii fertili și infertili (fumători sau nefumători) s-au corelat semnificativ cu numărul de spermatozoizi (P <.01) și morfologia normală a spermei (P <.001). A fost o corelație semnificativ pozitivă între Zinalul seminal și nivelurile de Ca (P <.01) și K (P <.01) la toate exemplarele. În concluzie, alimentația slabă a Zn poate fi un factor de risc important pentru calitatea scăzută a spermatozoizilor și a infertilității masculine idiopatice.

EFECTELE ACIDULUI FOLIC ȘI SULFATULUI DE ZINC PE SUBFERTILITATEA FACTORULUI BĂRBAȚI: UN DOUBLE-BLIND, RANDOMIZED, PLACEBO-CONTROLLED TRIAL
Wai Yee Wong, MD, Ph.D., Hans MWM Merkus, MD, Ph.D., Chris MG Thomas, Ph. .D., Roelof Menkveld, doctorat, Gerhard A Zielhuis, doctorat, Régine PM Steegers-Theunissen, MD, Ph.D.
Fertilitate și sterilitate
martie 2002, volumul 77, numărul 3, paginile 491–498

Abstract

Obiectiv: Studierea efectelor tratamentului cu acid folic și sulfat de zinc asupra variabilelor de spermă la bărbați fertili și subfertili.

Proiect: Studiu intervențional dublu orb, controlat cu placebo.

Cadru: Două clinici de fertilitate ambulatorie și nouă practici de moașă în Olanda.

Participant (i): o sută opt bărbați fertili și 103 subfertili.

Intervenție: Ambele grupuri au fost repartizate la întâmplare pentru a primi unul dintre cele patru tratamente timp de 26 de săptămâni: acid folic și placebo, sulfat de zinc și placebo, sulfat de zinc și acid folic și doi placebos. Acidul folic a fost administrat la o doză zilnică de 5 mg, iar sulfat de zinc a fost administrat la o doză zilnică de 66 mg.

Măsurile (măsurile) principale ale rezultatului: Înainte și după tratament, s-au obținut eșantioane de spermă și sânge standardizate pentru determinarea concentrației de spermă, motilității și morfologiei, conform orientărilor Organizației Mondiale a Sănătății; morfologia semenului după criterii stricte; și concentrații de folat și zinc din sânge. Efectele celor patru intervenții au fost evaluate separat la bărbații subfertili și fertili.

Rezultat (e): bărbații subfertili au demonstrat o creștere semnificativă de 74% a numărului total de spermatozoizi normali și o creștere minoră a spermatozoizilor anormali de 4%. O tendință similară a fost observată la bărbații fertili. Concentrațiile preintervenționale de folat și zinc în sânge și plasmă seminală nu au diferit semnificativ între bărbații fertili și cei subfertili.

Concluzie: numărul total de spermatozoizi crește după tratamentul combinat cu sulfat de zinc și acid folic atât la bărbații subfertili cât și la cei fertili. Deși efectul benefic asupra fertilității rămâne de stabilit, această constatare deschide căi de cercetare și tratament viitoare asupra fertilității și poate afecta sănătatea publică.

Tratamentul cu antioxidanți la pacienții cu infertilitate excretor-toxică ca urmare a prostatitei abacteriene cronice

KR Nurimanov, VS Savchenko, TV Poroshina, EA Nedogonova, GN Drannik

Institutul de Urologie al Academiei Naționale de Științe Medicale din Ucraina
SĂNĂTATEA OMULUI, Revistă științifico-practică ucraineană
decembrie 2016, volumul 4 (59), p. 95-98

Abacteria cronică a prostatitei – boală dificilă și răspândită, care crește eficiența tratamentului – o problemă de andrologie modernă.

Obiectivul: studierea modificărilor simptomelor prostatitei, tulburărilor mentale comorbide și subfertilității sub influența tratamentului combinat.

Pacienți și metode. Cei 32 de pacienți cu prostatită cronică abacteriană cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani.

Pentru a evalua simptomele prostatitei cronice folosind chestionarul NIH-CPSI. Simptomele psihologice au fost studiate folosind acea scară de depresie a anxietății din spital. Concentrațiile de citokine din ejaculat au fost determinate de ELISA. Pacienții au primit electrostimulare rectală (10 ședințe pe zi, două cursuri cu un interval de 6 săptămâni) și supliment alimentar funcțional Novofertil (2 capsule de două ori pe zi, timp de 3 luni).

Rezultate. Sub influența tratamentului a arătat o reducere semnificativă a simptomelor prostatitei cronice, anxietății și depresiei, o reducere semnificativă statistic (p <0,05) a concentrației de IL-1b și o creștere a concentrației de TGF-b1 în ejaculatul. Creșterea numărului total de spermatozoizi, s-a observat conținutul de spermatozoizi în mișcare, de viață și morfologic normal.

Concluzie. Combinația dintre terapia fizică și complexul antioxidant Novofertil este eficientă în tratamentul pacienților cu infertilitate excretor-toxică, ca urmare a prostatitei cronice abacteriene.

 

Add to cart